Täytettyä porsaan sisäfileetä

MASCARPONE-HUNAJAKASTIKETTA JA FETA-BASILIKAPERUNAA (4 annosta) Varaa possun sisäfileetä n. 150 g henkeä kohden. Puhdista fileestä ylimääräiset rasvat ja kalvot. Tee fileen kylkeen syvä viilto ohuella veitsellä, mutta varo, ettet leikkaa lihaa kahteen osaan. Täytä filee massalla ja sulje aukko esim. hammastikuilla. Muista voidella filee öljyllä ennen paistamista. Ruskista filee ensin pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. […]

Jatka lukemista Täytettyä porsaan sisäfileetä

Ossobucco naudanpotkasta

(4 annosta) 8 kpl naudan. Voit vaihtoehtoisesti käyttää hirven potkakiekkoa. (2 kpl / ruokailija) 4 rkl voita paistamiseen 1 sipuli 1 pussi pakastejuureksia 1 rkl voita paistamiseen 3 dl punaviiniä 4 dl vahvaa lihalientä 100 g mustaherukoita 1-3 rkl fariinisokeria 2 rkl tomaattipyreetä Maizenaa suolaa maustepippuria 2 rkl voita (lisätään lopuksi) 3 rkl mustaherukkamehua 50 g […]

Jatka lukemista Ossobucco naudanpotkasta

Joulumakkaran kypsennys

Joulumakkara on nimensä mukaisesti sesonkituote, jota valmistamme marras-joulukuussa. Tilauksesta ympäri vuoden. Keski-Euroopassa vastaavaa myydään kypsänä, nimellä Weisswurst. Joulunaikaa meiltä saa sekä raakamakkarana, että kypsänä. Tämä maukas makkara on koko perheen tuote, joka maistuu myös perheen pienemmille. Raakamakkaran kypsennys: Kypsennä Joulumakkara hauduttamalla. Laita kattilaan vettä, lisää sipulilohkot, laakerinlehtiä ja kokonaisia maustepippureita. Kun vesi näyttää ensimmäiset merkit kiehumisesta, pienennä […]

Jatka lukemista Joulumakkaran kypsennys

Joulukinkun paisto-ohje

Tärkeää: nosta kinkku huoneen lämpöön 6-12 tuntia ennen paistamista kinkun koosta riippuen. Suosittelemme paistomittarin käyttöä. Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Jos käytät paistomittaria, työnne sen neula viistosti kinkun keskiosan paksuimpaan kohtaan. Mittari ei saa koskettaa luuta. Kinkun paistoaika määräytyy kinkun koon mukaan. Jos paistomittaria ei ole, paistoaika on noin 1 tunti/kg + 1 tunti. Aseta kinkku […]

Jatka lukemista Joulukinkun paisto-ohje