Baby ribs

GRILLATUT PORSAAN BABY RIBSIT
COLESLAW-SALAATTI

Baby Ribsit
Baby ribsejä (varaa 1 – 2 ribsiä ruokailijaa kohden)
Grillimaustetta
Barbeque-kastiketta ribsien valeluun paiston jälkeen

  1. Hiero ribsien pintaan grillimaustetta ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa. Ota lihat n. 1 tunti ennen grillausta lämpenemään.
  2. Grillaa ribsejä kannen alla hautuen n. ½ tuntia välillä käännellen.
  3. Sivele BBQ-kastiketta ribsien pintaan ennen tarjoilua.

Coleslaw-salaatti
(4:lle)
300 g valkokaalia suikaloituna
2-3 porkkanaa raastettuna
puolikas punasipuli
1 dl ananasmurskaa
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, sokeria, valkopippuria

  1. Suikaloi ensin valkokaali ja punasipuli. Mausta se suolalla ja ripauksella sokeria sekä valkoviinietikkaa.
  2. Sekoita ja painele mausteiden kera niin, että mausteet imeytyvät. Kaali ja sipuli alkavat marinoitua ja pehmetä.
  3. Raasta sen jälkeen porkkanat karkealla terällä ja sekoita ne kaali-sipuliseoksen kanssa keskenään.
  4. Lisää ananasmurska mehuineen sekä majoneesi, kermaviili ja valkopippuri. Sekoita ja tarkasta maku.

Anna salaatin tekeytyä muutamia tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutamia päiviä, joten sen voi tehdä valmiiksi etukäteen vaikka edellisenä päivänä. Tarjoile lisäksi grillattuja pihvitomaatteja.