Kansainvälinen Rôtisseurs-kilpipäivä 23.4.2016

Wotkin’sin tehtaanmyymälässä vietettiin jo toistamiseen kansainvälistä Rôtisseurs-teemapäivää (World Chaîne Day) 23. huhtikuuta 2016. Päivän aikana Noriko Salo ja maistatti sushejamme. Chef Rôtisseurs -kokkimme Petteri Uuttu, Tuomo Pelander ja Mauri Seppälä maistatti kevään uutuuksia Turkkilaista nakkia, joka on valmistettu suomalaisesta vasikanlihasta ja Karitsa Chorizo -raakamakkaraa. Samalla kertoivat asiakkaille mitä Paistinkääntäjät ”rotissöörit ” oikein on.

Tehtaanmyymälän seinällä on ollut Rôtisseurs-kilpi vuodesta 2004. Kilpi on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun hyvästä laadusta. Sitä seurataan säännöllisesti julkisilla arviointikriteereillä. Helsingissä kilpiä on kolmella vähittäiskauppaa harjoittavalla yrityksellä. Työntekijöistämme yhdeksällä on järjestön myöntämät käädyt, eniten kuin millään muulla yrityksellä maailmassa. Paistinkääntäjät myönsi Veijo Votkinille hopeisen ansiomerkin 2013, kolmantena suomalaisena kautta aikojen.

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka perustettiin vuonna 1248 hyvän ruoan ja pöytätapojen puolestapuhujaksi. Sen tavoitteena on kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa, Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista alan ammattilaisia on 40 %.

Järjestön tapahtumat liittyvät gastronomiaan, raaka-aineisiin, ruokatuotantoon sekä tapa- ja juomakulttuuriin. Tapahtumia ovat esimerkiksi erilaiset teemaillalliset laadukkaine juomineen, ruoanvalmistuskurssit sekä vierailut elintarvikevalmistajien ja ruokatuottajien luona.
Katso kaikki Suomen kilpiyritykset sekä kilven myöntämiskriteerit.