Menestysresepti vuodelta 1978: Laatutuotteet ja hyvää palvelua

Lihatukku Veijo Votkin Oy aloitti toimintansa Helsingin kaupungin lihatukkuhallissa vuonna 1978 nimellä Lihaliike Veijo Votkin. Alussa oli mies, lihakirves ja pöydän pätkä. Nyt käytössä on 4 000 neliömetriä modernia toimitilaa. Perheyrityksen toiminnassa on vahvasti mukana jo toinen sukupolvi. Lihan tukkukaupasta toiminta on laajentunut lihanjalostuslaitokseksi kattamaan makkarat, lihajalosteet ja valmiit kotiruuat.

Se, että yhden miehen yritys kasvoi vuosien varrella Suur-Helsingin merkittäväksi liha-alan tukkuliikkeeksi, ei ole sattumaa. Kova työ ja usko omiin tuotteisiin on vienyt pitkälle. Moni asia on matkan varrella muuttunut. Luottamus laatuun ja hyvään palveluun on pysynyt samana.

“Alusta lähtien oli minulle selvää, että toiminnan täytyy perustua laatuun ja raaka-aineen puhtauteen”

- Veijo Votkin

Asiakas uskollisuus – molempiin suuntiin

Asiakkainamme on laatua arvostavia ravintoloita, kauppoja, catering-yrityksiä, hotelleja, suurtalouskeittiötä ja grillikioskeja unohtamatta kuluttaja-asiakkaitamme. Laadun lahjomaton mittari on, ostaako asiakas uudestaan. Monet tukkuasiakkaamme ovat meille tuttuja jo vuosikymmenten takaa. Myös Sörnäisten tehtaanmyymälämme ovesta astuu sisään entistä useammin tuttuja kasvoja.

“Kuka ei osaa tehdä pientä kauppaa, ei voi osata suurtakaan.”

– Veijo Votkin

Laadukasta lihaa, makkaroita, lihajalosteita ja valmisruokaa

Pitkien asiakassuhteidemme perusta on se, että tunnemme asiakkaittemme tarpeet. Lihanleikkaamomme leikkaa lihat sellaisiksi, miten ravintolapalvelu, makkaratehdas, lihanjalostamo tai eineskeittiömme sen kulloinkin haluaa.

Oma osoitus laadusta ja monipuolisuudesta on tehtaanmyymälällemme myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että palveluksessamme on peräti yhdeksän Rôtisseurs-käätyjä kantavaa ammattilaista. Se on eniten, mitä maailmassa on ”käädytettyjä” samassa yrityksessä.

Elintarviketurvallisuutta ylläpidetään Suomessa ja maailmalla omilla hallintajärjestelmillä. Aiemmin saamamme sertifioinnit saivat jatkoa, kun meille myönnettiin helmikuussa 2016 uusin ja arvostetuin elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä sertifikaatti FSSC 22000 (Food Safety System Sertication 22000). Vuonna 2004 meille myönnettiin ISO 14001-ympäristösertifikaatti. Elintarviketurvallisuuden ISO 22000 -sertifikaatin saimme 2007 ensimmäisenä makkaratehtaana Suomessa.
Yrityksemme Oiva-raportti löytyy tästä linkistä.

Riistan kasvavan kysynnän vuoksi hankimme v. 2008 Virossa toimivan Adaveren lihakombinaatin osake-enemmistön. Laitos on Baltian suurin riistankäsittelijä. Hankinnalla lisäsimme ja monipuolistimme riistan tarjonta suomen ja euroopan markkinoilla.

Veijo Votkin

Lihatukku Veijo Votkin Oy pähkinänkuoressa

  • Perheyritys, perustettu 1.3.1978
  • Toimitusjohtaja Asmo Votkin
  • Liikevaihto n. 21 miljoonaa euroa (2015)
  • Henkilökuntaa n. 90
  • Tuotantotilat Helsingin Tukkutorilla 4.000 neliömetriä
  • Käsittelee lihaa n. 15.000 kg päivässä
  • Valmistaa lihajalosteita ja valmisruokaa n. 7.000 kg päivässä
  • Wotkin’s Keittiössä ja -lihanjalostuslaitoksessa on kapasiteettia lisätä tuotantoa
  • Riistateurastamo ja riistankäsittelylaitos Viron Adaveressa
  • Tehtaanmyymälä Tukkutorilla ja palvelutiskit Prisma Itäkeskuksessa ja S-Market Sokos Helsingissä
  • Tuotemerkki Chef Wotkin’s

“Sellaisena kuin asiakas sen haluaa, me tapaamme sanoa.”

– Veijo Votkin

Lihaa eri muodoissa

Luullisesta keittolihasta riistaan, jauhelihasta pihveihin. Tuotevalikoimamme kattaa kaiken tasokkaista erikoismakkaroista marmoroituneisiin pihveihin, kylmäsavutuotteista riistaan ja kaikkea siltä väliltä. Meille on yhtä tärkeää, onko asiakas yksityinen kuluttaja vai suurhotelli. Tiedostamme yhden liike-elämän totuuden: kuka ei osaa tehdä pientä kauppaa, ei voi osata suurtakaan.

Maut ja mieltymykset muuttuvat. Mestarimme etsivät taukoamatta uusia makuelämyksiä. Voiko tutuista raaka-aineista tehdä vieläkin parempaa? Onko uusia kiinnostavia makuja, joita voisimme tarjota asiakkaillemme? Otetaan esimerkiksi makkarat. Joka vuosi testaamme koekeittiössämme vähintään kymmenen uutta makkarareseptiä. Niistä kaksi-kolme ansaitsee hyllypaikan Chef Wotkin’s -tuotteena.

“Jauhot kuuluvat leipomoon, eivät lihanjalostamoon.”

– Veijo Votkin

“Jauhot kuuluvat leipomoon, eivät lihanjalostamoon.” Näin lausahti Veijo Votkin vuonna 1995 aloittaessaan makkarantuotannon. Samasta periaatteesta pidämme Chef Wotkin’sin -tuotemerkin alla edelleen tiukasti kiinni. Kaikki leikkeleet ja makkaramme ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Tuoteselosteessa lukee täsmälleen se, mitä tuote sisältää.

  • Gluteeniton
  • Laktoositon

Kotiruokaa Wotkin’sin keittiöstä

Täysin uusittu eineskeittiömme aloitti toiminnan vuonna 2010. Keittiö on kooltaan noin 1000 neliömetriä ja sijaitsee lihatukun toisessa kerroksessa. Keittiön, niin kuin koko yrityksen peruspilareita on kolme: laatu, palvelu ja täsmälliset toimitukset.

Tuotantomme jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:
– HoReCa-sektori
– puolivalmisteet suurkeittiöille
– vähittäiskaupan tuotteet

Keittiömme palvelee yksilöllisesti mm. suurkeittiötä komponenttien ja valmisruokien tilausvalmistajana. Valmistamme tuotteita myös asiakkaan omalla reseptiikalla.

Toimintamme monipuolisuudesta kertoo asiakaskenttämme kirjo. Hotellit ja ravintolat, leipomot ja suurkeittiöt sekä vähittäiskaupat ovat asiakkaitamme. Toimimme myös muonittajina lukuisissa suurissa yleisötapahtumissa.

Oman lihanleikkaamon leikkaamat, kulloinkin tarkoitukseen sopivat korkealuokkaiset raaka-aineet, mahdollistavat täsmälliset ja joustavat tavarantoimitukset.

Emme ole unohtaneet sloganiamme ”sellaisena kuin asiakas sen haluaa”. Se on periaate, josta olemme ylpeitä.

“Meillä paistijauheliha on aina ollut – ja tulee aina olemaan – 100-prosenttisesti naudan paistia. Kotimaista. Takuuvarmasti tuoretta.”

– Veijo Votkin

Tervetuloa kaupungin parhaaseen lihakauppaan!

Helsingin Sörnäisten tukkutorialueella sijaitseva tehtaanmyymälämme on tuttu herkkusuille, jopa valtakunnallisesti. Uusien naapurien myötä myymälämme aukioloajat pidentyivät. Palvelemme nyt viikon jokaisena päivänä.

City-lehden “Kaupungin parhaat” -sarjassa meidät nimettiin vuonna 2010 kaupungin parhaaksi lihakaupaksi. Eikä tilanne ole siitä muuttunut. Erityisen ylpeitä olemme rehdistä vanhan ajan lihatiskistämme. Ostatko pihvejä, jauhelihaa tai luullista keittolihaa. Mitä ei ole lihatiskissämme, saatat löytää pakastekaapista tai kysymällä myyjiltämme. Meillä paistijauheliha on aina ollut – ja tulee aina olemaan – 100-prosenttisesti naudan paistia. Kotimaista. Takuuvarmasti tuoretta.