Ossobucco naudan tai hirvenpotkasta

(4 annosta)

8 kpl naudan tai hirven potkakiekkoa
(2 kpl / ruokailija)
4 rkl voita paistamiseen
1 sipuli
1 pussi pakastejuureksia
1 rkl voita paistamiseen
3 dl punaviiniä
4 dl vahvaa lihalientä
100 g mustaherukoita
1-3 rkl fariinisokeria
2 rkl tomaattipyreetä
Maizenaa
suolaa
maustepippuria
2 rkl voita (lisätään lopuksi)
3 rkl mustaherukkamehua
50 g mustaherkukoita
2 laakerinlehteä

  1. Ota potkat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
  2. Ruskista voissa pannulla ja aseta uunivuokaan.

Tee kastike:

  1. Freesaa sipuli ja juurekset voissa. Lisää tomaattipyre ja lopuksi muut ainekset.
  2. Keitä kastike kasaan ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Viimeistele kastike voilla, mustaherukkamehulla ja mustaherukoilla.
  4. Kaada kastike potkien päälle, lisää laakerinlehdet.
  5. Hauduta uunissa miedolla lämmöllä noin kolme tuntia, kunnes potkat ovat ylikypsiä.

Padan kanssa sopivat mainiosti juurekset ja perunat eri muodoissaan.