Hirvipihvit

PAISTETUT HIRVIPIHVIT, KARPALOVAAHTOKASTIKETTA
JA HUNAJA-TIMJAMIJUUREKSET
(4 annosta)

Varaa 4 kpl n. 180 g hirven ulko- tai sisäfileepihviä

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista.
  2. Lisää pannulle öljyä ja voita ja ota väri pihvien pintaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kypsennä pihvit roseksi (sisälämpö 58 astetta) 180-asteisessa uunissa noin 10 min., kunnes lihasneste nousee pihvin pintaan.
  4. Anna pihvien vetäytyä hetki ennen syömistä.

Karpalo-vaahtokastike
100 g pakaste karpaloita
50 g sokeria
2 dl vettä
½ tl riistafondia
3 kananmunan keltuaista
20 g voit

  1. Keitä karpalot, sokeri ja riistafondi vedessä. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella, siivilöi ja jäähdytä.
  2. Sekoita kattilassa keltuaiset ja liemi. Vatkaa vesihauteessa tai levyllä, kunnes seos sakenee ja vaahtoutuu. Seos ei kuitenkaan saa kiehua, ettei keltuainen kypsenny.
  3. Vatkaa voi lopuksi kastikkeeseen.

Hunaja-timjamijuurekset
1-2 porkkanaa
1 iso juuriselleri
1-2 palsternakkaa
1 iso lanttu
1 dl hunajaa
voita paistamiseen
timjamia
suolaa

  1. Kuori juurekset ja pilko isoiksi kuutioiksi.
  2. Keitä juurekset lähes kypsäksi.
  3. Paista sen jälkeen juurekset pannulla.
  4. Lisää hunaja ja sekoita.
  5. Mausta lopuksi timjamilla ja suolalla.

Chef Wotkin’s keittiömestari Petteri Uuttu