Hirvenpaistikääryleet

TUMMAA TATTIKASTIKETTA, ROSMARIINIPERUNAT

8 kpl hirven sisäpaistiviipaleita á 100 g kpl
Chef Wotkin’s Amiaispekoniviipaleita
Chef Wotkin’s Kylmäsavupaistipateeta
suolaa
mustapippuria
katajanmarjoja
oksa tuoretta rosmariinia
oksa tuoretta timjamia
porkkanaa
sipulia
selleriä
0,5 l punaviiniä
0,5 l vettä
voita paistamiseen

  1. Nuiji paistiviipaleet ohuiksi levyiksi
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  3. Laita jokaisen paistilevyn päälle aamiaispekoni-viipale ja levitä päälle kylmäsavupaisti-pateeta.
  4. Käännä levyt rullalle ja sulje cocktailtikulla.
  5. Ruskista rullat pannulla voissa kauttaaltaan.
  6. Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja laita ne uunivuokaan, lisää lihakääryleet, tuoreet yrtit, katajanmarjat ja nesteet.
  7. Paista uunissa 150 asteessa kannella peitettynä 1 ½ – 2 tuntia.

Tumma tattikastike
400 g herkkutatteja kuutioituna
2 kpl banaanishalottia silputtuna
1 rkl fariinisokeria
0,5 l siivilöityä kääryleiden haudutuslientä
1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
voita
Maissitärkkelystä

  1. Sulata voi kattilan pohjalla.
  2. Lisää fariinisokeri, tatit, silputtu sipuli ja timjami. Anna hautua kunnes sipuli höyrähtää.
  3. Lisää kääryleiden haudutusliemi ja anna kiehua hitaasti kokoon n.1/3.
  4. Saosta kastike tilkkaan lientä sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Tarkista lopuksi maku.

Rosmariiniperunat
1 kg massaksi raastettua perunaa
suolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
1 rkl smetanaa tai jogurttia
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
voita paistamiseen
öljyä paistamiseen

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile ruokalusikalla kuorukoita ja paista ne runsaassa rasvassa keskikuumassa paistinpannussa kypsiksi tai uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisäkkeeksi sopii myös esim. paahdetut punajuuriviipaleet, juurespyreet ja sokeroidut karpalot.